Vastgoed kopen in het buitenland is al lang niet meer zo ingewikkeld. Vaak kun je online al bijna alle nodige stappen zetten om een buitenverblijf of een tweede woning in Spanje of in een ander aangenaam vakantieland aan te kopen. Maar wat als je al zo’n woning hebt, en je deze graag wil verkopen? Dat is niet zo vanzelfsprekend, zeker niet in het buitenland. Je moet zakelijk gaan communiceren in een andere taal dan je moedertaal, je moet rekening houden met de geldende regels en wetten van het land, … Dit alles kan heel overweldigend zijn. Lees hier hoe het verkopen van je woning in Spanje gemakkelijk en zorgeloos kan verlopen.

Vastgoed aan de Costa Blanca

Wil je een woning verkopen in Orihuela Costa? Dan kun je hier uiteraard op eigen houtje aan beginnen. Hou er dan wel rekening mee dat je vlot zal moeten kunnen communiceren in het Spaans en op de hoogte moet zijn van juridisch proces en de fiscale implicaties die dat met zich meebrengt. Om alles vlot en probleemloos te laten verlopen, is vastgoed in Spanje aan de Costa Blanca verkopen eenvoudiger wanneer je een lokale, betrouwbare makelaar inschakelt. Liefst nog eentje die gewoon je eigen moedertaal spreekt, maar wel op de hoogte is van de regels en wetten in Spanje en die een aardig woordje Spaans spreekt. Door een makelaar als je rechterhand in te schakelen, wordt je woning verkopen in Orihuela Costa kinderspel.

Volg het stappenplan

Uiteindelijk loopt elke verkoop een beetje volgens hetzelfde stramien. Wil je je vastgoed in Spanje aan de Costa Blanca verkopen, kun je best een aantal stappen volgen. Eerst en vooral is het belangrijk om realistische verwachtingen te creëren. Dit doe je door een beetje rond te kijken en er op te letten voor welke prijzen gelijkaardige woningen als de jouwe verkocht worden. Zo krijg je al een idee van de verkoopprijs die je kunt vragen. Vervolgens schakel je best een makelaar in die je bijstaat in het verdere proces van de verkoop. Zo’n makelaar kan een meer correcte prijs op je woonst plakken en ervoor zorgen dat jouw woning de nodige aandacht krijgt op de verkoopmarkt. Dit doet hij door je te informeren over kleine aanpassingen die je nog kunt doen aan je woning, maar ook door foto’s te laten maken door een professionele fotograaf en een goede marketingcampagne op te zetten. Wanneer er kandidaat-kopers zijn, zorgt de makelaar ervoor dat ze een rondleiding en de nodige info krijgen. Hij zorgt er ook voor dat er een akkoord bereikt kan worden wanneer een potentiële koper een bod doet, en dat er een koopcontract wordt opgesteld. Vervolgens staat hij je bij wanneer de verkoop bij de notaris geregeld wordt. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de administratieve rompslomp. Het enige wat jij nu nog moet doen, is genieten van een geslaagde verkoop van je woning aan de Costa Blanca.